Cea mai mare parte a transferurilor personale constau în fluxuri de bani trimise de migranţi în ţările lor de origine.

Anul trecut, statele membre care au înregistrat cele mai mari intrări de fonduri de pe urma transferurilor personale au fost Portugalia (3,6 miliarde de euro), Polonia (3,1 miliarde de euro), România (2,82 miliarde de euro) şi Marea Britanie (2,3 miliarde de euro).

În cazul României, intrările de fonduri de pe urma transferurilor personale s-au ridicat anul trecut la 2,82 miliarde de euro, dintre care 2,461 miliarde de euro din interiorul UE şi 362 milioane de euro din afara UE, în timp ce ieşirile au fost de 252 milioane de euro, dintre care 174 de milioane de euro au mers în interiorul UE şi 77 milioane de euro în afara UE.

În rândul statelor membre, cele mai mari ieşiri de transferuri personale în 2017 s-au înregistrat în Franţa (10,6 miliarde de euro), Spania (7,3 miliarde de euro), Marea Britanie (6,8 miliarde de euro) şi Italia (6,1 miliarde de euro).

De asemenea, ţările membre care au înregistrat cele mai mari deficite de pe urma transferurilor personale de fonduri sunt Franţa, cu un deficit de 10,1 miliarde de euro, urmată de Germania, 4,6 miliarde de euro, Marea Britanie, 4,5 miliarde de euro şi Italia, patru miliarde de euro.