Emil Rotarescu, administratorul uni cazinou din Capitala, se pregateste sa il inchida definitive, pentru ca patronii turci s-au retras din Romania. Daca l-ar fi intrebat cineva acum un an cum ii merge afacerea, cu siguranta ar fi raspuns: Minunat! Apoi ...a venit criza!  

Cazinoul pe care il conducea este cel de-al noualea care s-a inchis in Romania din cauza crizei economice.

Motivele care au dus la o prabusirea brusca a unui bussiness care anual aducea munti de euro sunt mai multe, dar criza este cauza principala.

Sorin Constantinescu, presedinte al Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania (AOCR), spune ca una din cauze este chiar “schimbarea legislatiei exact in perioada crizei, mai precis taxele s-au marit de trei ori...”

“A doua cauza - oamenii joaca mai putini bani din doua motive nu mai au afaceri ori au bani, dar sunt rezervati”, puncteaza seful AOCR. 

“Dorinta oamenilor de joc nu a disparut, dar cineva care juca o mie de euro joaca 100 si cei care jucau 100 joaca 10…”, adauga Sorin Constantinescu. 

Si viitorul este tot mai negru in domeniu. Cei care au patima jocului nu vor mai avea unde sa isi arunce nici ultimii 10 euro.

Vor ramane deschise mai putin de jumatate din salile de joc existente, preconizeaza specialistii. In Bucuresti, de pilda, din 9 cazinouri ramase, cinci sunt deja de vazare. Numai ca niciun om de afaceri nu s-a aratat dornic sa riste intre 2 si 8 milioane de euro ca sa le tina pe linia de plutire.

Sorin Constantinescu mai arata ca pentru a putea “sa amortizezi o afacere trebuie sa ai profit, insa noi aducem intre 2 si 300 de mii de acasa ca sa putem mentine angajatii...”.
 
“Majoritatea au facut si disponibilizari ," adauga el.