Resursele de care au nevoie bancile germane insumeaza PIB-ul Romaniei, scrie Ziarul Financiar.

Fondul Monetar International estima recent ca bancile europene ar putea avea nevoie de capital suplimentar de 200 miliarde euro, in urma pierderilor generate de expunerea pe datorii de stat. Oficialii europeni au reactionat vehement. Acestia considera ca analiza FMI "induce in eroare", potrivit Financial Times.

Chiar bancile germane au criticat, atunci, ipoteza Fondului Monetar International ,sustinand ca nu exista argumente care sa sprijine aceasta analiza, transmite Reuters.

 "Nu intelegem cum a ajuns FMI la aceasta concluzie. Rapoartele financiare nu sprijina concluzia unei astfel de situatii la bancile germane", se arata intr-un comunicat al VOEB, o asociatie bancara care reprezinta mai multe institutii de credit cu probleme din Germania, precum WestLB si HSH Nordbank.

Si seful asociatiei bancare germane BdB a insistat ca institutiile de credit din Germania sunt bine capitalizate si a adaugat ca opinia FMI privind o nevoie de capital in sistemul financiar european nu reflecta situatia reala.

"Nu vad cum au aparut noi riscuri. Chiar si inainte de testele europene de stres, bancile si-au consolidat capitalul", a precizat acesta.

Citeste si

Adio facturi din hartie, bun venit plati cu telefonul. Google isi promoveaza noul serviciu cu ajutorul unui personaj din Seinfeld VIDEO

10 noi industrii noi pentru Apple. Ar putea americanii sa produca mobila sau servere?