Ideea principala a unui "default selectiv" este ca fiecare creditor este platit la un moment dat. Difera doar perioada, scrie Business Insider.

Rambursarea datoriei unui stat presupune ca investitorii sa sustina povara intrarii statului elen aflat in incapacitate de plata, in timp ce statele din zona euro garanteaza platile intarziate.

Surse: BCE este dispusa sa accepte intrarea Greciei in incapacitate de plata temporar

Chiar si asa, termenul de "default selectiv" a ridicat numeroase semne de intrebare, iar multi spun ca e doar "un mod de-a spune". Spre exemplu, ministrul de Finante al Greciei, Evangelos Venizelos, spune ca aceasta notiune ii sperie pe investitori si pe oficiali fara motiv, "nu este un eveniment real, este o evaluare facuta de cele trei agentii de rating".

El a mai spus ca un default selectiv nu va inseamna si un risc de neplata al datoriilor catre statele din zona euro pentru ca tara isi va respecta o parte dintre obligatiile financiare.

Intr-un draft privind un nou pachet de bailout pentru Grecia, liderii zonei euro au precizat ca intarzierea unor plati nu va dura mai mult de cateva zile.

Citeste si

La doua zile de la deschidere, Fiscul “a vizitat” China Town. Bilantul: 55.000 de lei amenzi si 2 societati inchise

News of the World, de la interceptari telefonice la spioni KGB. Cine este barbatul care vrea sa cumpere publicatia britanica