La sfarsitul lunii iunie, cea mai mare banca din SUA avea 288.000 de angajati.

Bank of America se alatura astfel altor institutii de credit cu prezenta la nivel global, care au anuntat ca renunta la aproape 50.000 de slujbe, proces ce urmeaza sa se desfasoare si in anii urmatori. Printre acestea: HSBC si Lloyds.

In plica criza insa presedintele american a ales sa plece in concediu. Barack Obama a parasit joi Washingtonul, pentru a petrece cateva zile de vacanta impreuna cu familia, pe insula Martha's Vineyard. Iar nervii opozitiei au cedat.  Republicanii considera ca plecarea acestuia intr-un asemenea context economic nu este oportuna, relateaza AFP. 

"Daca as fi fost presedinte, nu as fi incercat sa petrec zece zile la Martha's Vineyard", a declarat republicanul Mitt Romney, favorit in sondaje pentru nominalizarea republicana la Casa Alba.  "Daca ati fi presedinte al Statelor Unite si tara s-ar afla in criza, iar noi suntem in acest moment in plina criza a somajului, atunci nu ar trebui sa plecati in vacanta", a adaugat el. 

Un purtator de cuvant al Casei Albe a afirmat insa ca "presedintele Statelor Unite ramane presedinte al Statelor Unite indiferent unde merge". 

Administratia americana a anuntat miercuri ca Obama va prezenta, la inceputul lunii septembrie, un nou plan pentru crearea de locuri de munca si relansarea cresterii economice.