Banca ia aceste masuri in cadrul unui plan de crestere a profitabilitatii si reducere a costurilor, potrivit surselor citate.

Institutia de credit va inchide unitatile de brokeraj din Rusia si Romania si va restrange activitatile similare din Turcia si Polonia, a afirmat una dintre surse.

Planul ar putea conduce la concedierea a 60-80 de angajati din cadrul operatiunilor de brokeraj din regiune ale UniCredit, inclusiv din zona vanzarilor si derivatelor, a afirmat sursa citata.

Contactat de Bloomberg, un purtator de cuvant al grupului UniCredit a refuzat sa comenteze informatiile.

Directorul unitatii de corporate si investment banking a UniCredit, Jean-Pierre Mustier, care a condus anterior banca de investitii a grupului Societe Generale, deruleaza o evaluare a operatiunilor in incercarea de a reduce riscuri si a creste profitul.

Banca a inchis deja mai multe divizii de brokeraj din Europa de Vest, masura care a condus in octombrie 2011 la concedieri in Londra si Milano.

UniCredit CAIB Securities se plaseaza pe locul patru in topul intermediarilor de la BVB dupa primele patru luni, cu un rulaj de 459,7 milioane lei si o cota de piata de 6,23%. Anul trecut, casa de brokeraj a fost al doilea intermediar de la bursa de la Bucuresti, cu un rulaj de aproape 1,8 miliarde lei si o cota de piata de 7,72%.