Donatia este destinata organizatiei non-profit Central Park Conservancy, infiintata in 1980, a carei misiune este readucerea celui mai cunoscut spatiu public din America la aspectul gandit de creatorii din secolul XIX ai Central Park, Frederick Law Olmsted si Calvert Vaux.

In 1998, Central Park Conservancy si primaria orasului New York au semnat un acord de management care a oficializat un parteneriat public-privat vechi de 18 ani.

Paulson, in varsta de 56 de ani, este fondatorul fondului de hedging Paulson&Co, care administreaza active de 21 de miliarde de dolari. Averea lui Paulson se ridica luni la 11,8 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Contributia lui Paulson pentru Central Park va ajuta la renovarea si intretinerea facilitatilor din parc, precum si la finantarea unor programe de recreere, a declarat Doug Blonsky, presedintele organizatiei.

"Conservancy este responsabila cu transformarea si sustinerea Central Park ca o celebrare a culturii, naturii si democratiei. Speranta mea este ca aceasta contributie va ajuta la dainuirea si inflorirea parcului", a spus Paulson intr-un comunicat.

Paulson, care detine un apartament cu vedere spre latura estica a parcului, a adaugat ca Central Park este "un paradis fara pereche in lumea de astazi".

Miliardarul a crescut in cartierul new-yorkez Queens, iar parintii il plimbau in carucior prin Central Park. Ulterior, Paulson a studiat la New York University si la Harvard Business School.

Paulson a fondat Paulson & Co. cu 2 milioane de dolari obtinute de la prieteni si familie, dupa ce a lucrat la Bear Stearns Cos., Odyssey Partners si Gruss Partners.

Intre afacerile sale, Paulson este implicat si in compania canadiana Gabriel Resources, actionar principal al Rosia Montana Gold Corporation care dezvolta proiectul minier Rosia Montana.

Miliardarul este casatorit din anul 2000 cu Jenny Zaharia, de origine romana.

In 2009, Paulson a donat 20 de milioane de dolari New York University School of Business, iar in anul urmator, impreuna cu Jenny, alte 5 milioane de dolari spitalului Southampton din New York, unde o sectie de urgenta le poarta numele. Investitorul a mai donat 15 milioane de dolari unui spital pedriatic din Guayaquil, Ecuador.