Astfel, rata de dobândă aferentă depozitelor pentru persoane fizice ajunge la 4,50% pe an în cazul depozitelor la termen cu rată fixă a dobânzii constituite pe 36 luni, iar pentru persoanele juridice rata de dobândă ajunge la 2,00% p.a., în cazul depozitelor pe 12 luni.

Depozitele pot fi constituite prin intermediul celor peste 1.000 de unităţi teritoriale ale CEC Bank, din care aproximativ 500 sunt dispuse în mediul rural, precum şi prin soluţiile digitale ale băncii - CEC Bank Mobile Banking, Internet Banking CEConline sau Phone Banking TeleCEC.

Mai mult, începând cu data de 25 iulie 2019, conturile curente standard CEC Bank ale clienţilor persoane fizice beneficiază de dobândă la vedere de 0,10% p.a.

"Prin majorarea dobânzilor, CEC Bank continuă tradiţia şi se reafirmă drept un susţinător activ al unui comportament responsabil de economisire. E doar una din surprizele pe care le pregătim clienţilor noştri în cursul acestui an, pe măsură ce demarăm sărbătorirea a 155 de ani de economisire românească prin intermediul băncii noastre", a declarat Laurenţiu Gabriel Mitrache, director general - preşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank.

Depozitele sunt garantate, conform legii, de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

CEC Bank a încheiat anul 2018 cu un profit brut de 432,97 milioane de lei, cea mai bună performanţă financiară din ultimii 11 ani.

Banca a consemnat, anul trecut, o creştere de 11% în operaţiunile electronice şi digitale. Clienţii băncii beneficiază de o reţea naţională de 1.214 ATM-uri şi 6.704 POS-uri, precum şi de servicii complete de Internet Banking, Mobile Banking şi Phone Banking. CEC Bank este banca din top 10 cu cea mai extinsă reţea teritorială, cu un număr de 1.024 de unităţi, din care 480 sunt situate în mediul rural.