Puternicul luptator de box Mike Tyson a castigat primele 19 lupte profesioniste prin knock-out, lucru ce l-a transformat rapid in campion al "greilor" din lume. Insa, condamnarea la inchisoare pentru abuz sexual si faptul ca a muscat urechea unui adversar intr-un meci i-au stirbit din aura, scriu cei de la CNBC. Chiar daca pe plan profesional lucrurile nu mergeau la fel de bine, el a continuat sa-si cheltuiasca banii pe case si masini scumpe. Astfel, cele 400 de milioane de dolari au disparut ca prin minune. Divortul l-a costat 9 milioane de euro. In 2003, cand s-a declarat falit, el avea datorii de 27 de milioane de dolari.

Jucatorul de baschet Latrell Sprewell intra si el in clubul deloc select al sportivilor care au ramas si fara ultimul cent din avere. El a adunat o avere de 100 de milioane de dolari. Insa, lucrurile au luat o turnura negativa dupa ce a refuzat, in 1997, sa semneze cu echipa Minnesota Timberwolves pentru un contract de 30 de milioane de dolari, pe trei ani. Motivul? Erau prea putini bani. El nu a reusit sa isi gaseasca o alta echipa si s-a declarat falimentar in 2000.

Marion Jones a fost una dintre cele mai apreciate atlete de la Jocurile Olimpice desfasurate in 2000, in Australia. Atunci, ea a castigat trei medalii de aur si doua de bronz, cele mai multe trofee obtinute pana acum de o atleta. Chiar si asa, dupa sapte ani, ea a recunoscut faptul ca lua droguri. A trebuit sa dea inapoi medaliile obtinute, iar cariera ei a luat sfarsit. Daca inainte de acest eveniment castiga 80.000 de dolari pentru fiecare cursa si un milion de dolari de la sponsori, ea a vandut pana si casa parintilor pentru a-si achita datoriile.

Jucatorul de baschet Derrick Coleman a castigat in 15 ani de cariera, in baschetul american, nu mai putin de 87 de milioane de dolari, asa ca multi au fost uimiti cand a declarat ca este falit in 2010. Abia atunci au iesit la iveala si informatiile legate de extravagantele pe care si le permitea. Avea bunuri in valoare de un milion de euro, o masina Bentley, patru haine de blana si bijuterii in valoare de 3.000 de dolari. In plus, avea datorii mai mari de 4 milioane de euro catre 100 de creditori, incluzand American Express sau Verizon.

Daca multi jucatori de baseball schimba echipele pe parcursul carierei sportive, Tony Gwynn a jucat doar la San Diego Padres si a dat peste 434 de lovituri. Si el a facut mai multe investitii nefericite si nu si-a platiti taxele la stat in valoare de un milion de dolari. Atunci cand s-a declarat falimentar, bunurile sale valorau doar 700.000 de dolari, iar datoriile se cifrau un milion de dolari.