Constructia navei a inceput acum un an si jumatate. Victoria a fost proiectata dupa un nou concept care a presupus echiparea pe parcursul ridicarii fiecarui nivel.

"Nava este pentru sustinerea atrenamentului personalului special si instruire in general. Va merge in Atlanticul de Nord, iar apoi in sud, in insulele Falkland", a spus beneficiarul navei, Graham Badlock.

Cu cei peste 80 de metri si 16 latime, pe care ii masoara, Victoria poate naviga oriunde in lume, indeplinind misiuni de lupta sau de transport pentru trupe si echipamente.

"Este o placere pentru Marea Britanie sa aiba aceasta nava construita in Romania. Sarbatorim in acest fel si puternicile legaturi dintre aceste doua tari din punct de vedere diplomatic, comercial, economic si desigur ca membri ai apararii in lume si parteneri in Uniunea Europeana”, a declarat atasatul militar al ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, Nigel Moore.

Dupa lansarea Victoriei, santierul naval de la Galati va incepe sa construiasca alte citeva nave militare, pentru marina olandeza.