In timp ce nivelul de bogatie al gospodariilor la nivel mondial a scazut, in medie, cu 5,2%, Europa a cunoscut cea mai abrupta cadere, de 14%, din cauza problemelor financiare cu care se confrunta statele din zona euro, ajungand la 69,3 miliarde de dolari.

Nici Asia nu a scapat de de efectele crizei financiare mondiale, insa bogatia statelor din aceasta zona a lumii s-a diminuat cu doar 1,9%, ajungand la 74,1 miliarde de dolari.

Astfel, Europa a cazut sub regiunea Asia-Pacific (inclusiv Australia) in topul celor mai bogate regiuni ale lumii.

Raportul mai refelva si faptul ca asiaticii s-au imbogatit mai rapid decat locuitorii oricarei alte regiuni in ultimii ani. Este de asteptat ca numarul de milionari din Asia sa creasca cu 70% in urmatorii cinci ani si sa ajunga la 11,7 milioane de persoane, cu Japonia si China in topul tarilor cu cei mai multi bogatasi.

Un alt studiu, dat publicitatii la inceputul anului, sustinea ca in Asia sunt deja mai multi milionari ca in SUA.

Raportul Credit Suisse mai releva faptul ca, desi Asia este cea mai bogata regiune din lume, tara ai carei locuritori o duc cel mai bine este Elvetia, cu un venit mediu pe cap de locuitor adult de 468.000 de dolari. La sapte pozitii distanta se afla SUA, cu o avere medie pe cap de locuitor de 262.000 de dolari.

In rest, top 10 este completat de tari din Asia-Pacific, cu Australia pe locul al doilea (355.000 dolari pe cap de locuitor), Japonia pe locul cinci (270.000 dolari) si Singapore pe locul opt (258.000 de dolari).