Daniel Chitoiu a declarat ca la de 1 iulie 2013 va fi redusa TVA la 9% pentru paine, de la nivelul actual de 24%. 

"In functie de evolutia reducerii evaziunii fiscale in acest domeniu, unde este estimata la peste 60%, sa putem sa extindem aceasta cota redusa si la alte produse alimentare, incepand cu 1 ianuarie 2014", a declarat ministrul.

De asemenea, el a precizat ca in ceea ce priveste "impozitele mari", precum reducerea TVA de la 24% la 19% sau reducerea cotelor de contributii sociale cu 5%, acestea vor fi luate in calcul de la 1 ianuarie 2014 in functie de analiza datelor din semestrul al doilea pe masurile de imbunatatire a colectarii si controlului fiscal.

Totodata, Daniel Chitoiu a precizat ca un alt criteriu care va fi luat in calcul pentru aplicarea reducerii TVA sau a contributiilor sociale tine de impactul asupra economiei. 

"Care este mai buna incepand cu 2014, reducerea TVA sau reducerea costului fortei de munca? Ce ne aduce mai mult in economie, crearea de locuri de munca...cine contribuie? Reducerea TVA sau reducerea costului fortei de munca? Asta este o decizie pe care o vom lua la nivelul USL in partea a doua a acestui an", a mai afirmat ministrul Finantelor.