Vanzarile din magazine au explodat, luna ianuarie aducand pentru anumiti comercianti vanzari cat pentru doi ani.
 
“In ianuarie am avut cele mai mari vanzari de cand am magazine. Am vandut intr-o singura luna cat am vandut in ultimii doi ani in total”, spune David Neacsu, alpinist si proprietar al lantului de magazine Himalaya.

In plus, fata de sezoanele de iarna trecute, in acest an, multi romani au venit sa cumpere imbracaminte de schi si bocanci de munte pentru a merge prin oras si a se proteja de temperaturile scazute si zapada de pe trotuare.

Si vanzarile bune nu s-au incheiat! “Mai speram pentru inca o luna de vanzari bune. Partiile ar putea fi practicabile pana in martie, adauga Neacsu

In medie, pentru un costum de schi, clientii au cheltuit 1.500 lei. Doar in magazinul Himalaya au fost vandute 4.000 de costume. Pentru o pereche de schiuri cu clapari si bete suma medie cheltuita a fost de 2.000 de lei.

Cu toata aceasta explozie a cererii, proprietarul spune ca nu a majorat preturile, ci, dimpotriva, a facut oferte pentru a creste volumul de vanzari.

Pe partea de magazine online, vanzarile au evoluat diferit. Dupa un varf de crestere in decembrie, cumparatorii au asteptat "ofertele" si reducerile de pret care au inceput in urma cu o saptamana

In primele doua saptamani din februarie, un magazin online de profil a facut vanzari cat toata luna ianuarie.

“ In decembrie am vandut dublu fata de ianuarie. In ianuarie, in zilele in care ningea primeam comenzi, iar cand se opera ninsoarea incetau si comenzile. Clientii au asteptat reducerile pe care am inceput sa le facem in urma cu o saptamana. Imediat au crescut si vanzarile”, spune George Turtureanu, director marketing Wintermag.

Cele mai bine vandute produse au fost accesoriile, ochelari de schi, protectii sau betele de schi.

Valoarea medie a unei comenzi a fost in acest sezon de 4,5 milioane lei.

Tot in clubul castigatorilor de pe urma iernii grele s-au inscris si produse precum lopetile de zapada, cauciucurile de iarna pentru autoturisme sau sarea grunjoasa.