Nu se anunta timpuri bune nici pentru cei care vor ramane in functii. Acestia vor spune adio bonusurilor mari. Se anunta scaderi care vor reflecta profiturile mai mici de pe Wall Street.

Daca predictia oficialului american se va adeveri, declinul total pe Wall Street ar ajunge la 17%. Noile reduceri de posturi par inevitabile, avand in vedere programele de austeritate anuntate de un numar destul de mare de corporatii. 

Goldman Sachs a anuntat ca ar putea desfiinta peste 1.000 de joburi, iar Credit Suisse si Barclays au informat ca intentioneaza sa deruleze concedieri. Ca sa nu mai zicem de Bank of America, ce are in plan concedierea a 30.000 de angajati.

Rolul companiilor financiare in economia New York-ului

Una din opt slujbe depinde de sectorul valorilor mobiliare.

Profitul insumat al companiilor de pe Wall Street va ajunge la 18 miliarde de dolari in 2011, se arata in raportul realizat de DiNapoli, sub asteptarile anterioare de 20 de miliarde de dolari. 

Salariile sunt, de asemenea in scadere, dupa ce au crescut in prima jumatate a anului la majoritatea firmelor. Raportul confirma trendul de pe Wall Street de trecere la salarii mai mari pentru a compensa declinul bonusurilor.