Au luat 10 la bac si nu s-au simtit nicio secunda amenintati sau timorati de camerele video din salile de examen. Au invatat fara sa toceasca si au stiut ce sa scrie. Si sa nu credeti ca au renuntat pentru asta la televizor, calculator sau la iesirile la distractie.

Alina, de pilda, are 700 de prieteni pe Facebook , a iesit Miss popularitate in clasa a IX-a.  Asta n-a oprit-o sa ia 10 pe linie la romana, istorie si sociologie, singura din liceul Jean Monet din capitala cu o asemenea performanta.

Maria este o eleva tot de nota 10 din Buzau.  A participat la concursuri de majorete, dar si la sase olimipade de latina. La bac a luat 10 pe linie la romana, istorie si geografie. Provine dintr-o familie care nu a cunoscut luxul. Tatal e invatator, iar mama educatoare. Iar ea vrea sa devina tot profesoara. A intrat la Facultatea de Litere din Constanta si vrea sa predea la universitate. Nu e descurajata de salariul parintilor: 1300 de lei pe luna, dupa 30 de ani.

Pe cei 70 de absolventi de nota 10 au venit  personal sa ii felicite si alti romani care le pot fi modele in viata: Gabi Szabo, Ilie Nastase,  Andreea Raducan, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipa.