Ciolos a spus, intr-o conferinta de presa, ca in ceea ce priveste platile directe catre agricultor lucrurile merg din ce in ce mai bine, potrivit Mediafax. "Agentia de Plati si Interventii in Agricultura si-a ameliorat mult, in ultima perioada, sistemul de lucru, baza de date si lucrurile merg bine. Aici Romania foloseste din ce in ce mai bine banii alocati pentru platile directe", a spus oficialul european.

El a aratat ca pentru fondurile pe dezvoltare rurala lucrurile stau mai bine decat pe absorbtia fondurilor pe dezvoltare regionala sau fondurile de coeziune.

"Nu exista riscul de a pierde bani, deocamdata, asa cum au mers lucrurile pana acum. Cel putin anul acesta pana la sfarsitul anului, ritmul de plati a acoperit alocarea financiara Romaniei", a spus Ciolos.

El a aratat ca vor trebui intensificate lucrurile pentru anul viitor cand vor trebui facute plati intr-un mod mai intens pentru a evita si pentru anul viitor riscul de a se pierde fonduri. "Stiu ca exista un portofoliu de proiecte importante care sunt in derulare, care sunt in executie. Sper sa existe o urmarire suficient de atenta si un ritm de plata suficient de intens pentru a se evita anul viitor acest risc", a mai spus comisarul european.

El a mentionat ca in acest domeniu Romania nu sta foarte prost, nu sta cel mai bine, dar lucrurile merg, deocamdata, bine.

Ciolos a participat, joi, la Suceava, la o intalnire cu reprezentantii asociatilor de producatori si cu autoritati locale care deruleaza proiecte de dezvoltare rurala.

Citeste si

Statul a pierdut sapte milioane de euro din comertul ilegal cu motorina

Dupa distractie, a venit si plata. Grecii au decis ce companii vor fi privatizate si cui i se va taia pensia sau salariul