Directorul general al grupului, Vikram Pandit, a declarat ca banca va inregistra in trimestrul al patrulea un cost exceptional de 400 milioane de dolari, legat de reducerile de personal. Suma include plati compensatorii acordate angajatilor disponibilizati. 

Citigroup, a treia mare banca americana dupa active, avea circa 267.000 de angajati la finele lunii septembrie. 

"Industria serviciilor financiare se confrunta cu un mediu operational extrem de dificil, cu o combinatie fara precedent de incertitudine, activitate economica slaba in tarile dezvoltate si cele mai substantiale schimbari de reglementare pe care le-am intalnit. Acesti factori vor afecta semnificativ industria in urmatorii ani", a aratat Pandir, la o conferinta sustinuta la New York

Criza datoriilor de stat din zona euro persista dupa mai mult de doi ani de cand a izbucnit in Grecia, iar bancile se pregatesc de inasprirea regulilor privind rezervele minime de capital, calitatea activelor si lichiditate. 

"Numarul de 4.500 este doar o picatura pentru ei, daca ne gandim cat sunt de mari. Cred ca este doar varful aisbergului", comenetaza un analist american. 

Industria serviciilor financiare a redus in acest an personalul cu peste 200.000 de posturi la nivel global, fata de 58.000 anul trecut si 174.000 in 2009, potrivit datelor Bloomberg

Directorul general al Bank of America, cea mai mare banca americana, a declarat recent ca grupul intentioneaza sa elimine 30.000 de posturi in urmatorii ani.