El a mai spus ca grupurile de clienti nemultumiti, organizate pe Internet, s-au unit informal si cauta cea mai buna oferta de refinantare pentru circa 14.500 de clienti.

"Avem aceasta oferta de la o banca din afara, careia nu pot sa-i dau numele deocamdata si mai discutam si cu inca o banca din Romania care este interesata sa ne acorde credite. Mesajul este unul singur: Da, se poate!", a explicat Adrian Paraschiv.

Acesta a adaugat ca mai multi reprezentanti ai clientilor nemultumiti au inceput sa solicite oferte si de la alte banci din strainatate, care nu sunt prezente in Romania, in dorinta de a alege cea mai buna varianta de refinantare.

"Ne-am dat seama ca banca aceasta a venit la noi pentru ca au ajuns la ei informatiile despre ce se intampla in Romania, dar poate sunt si alte banci interesate sa ne refinanteze. Banca in cauza deja ne-a comunicat ca este dispusa sa infiinteze un IFN in Romania, fara sa faca provizioane la noi in tara si sa ne finanteze cat avem nevoie. Sunt 14.500 de clienti si normal ca nu ar trebui sa mai munceasca sa devina cunoscuti, sa infiinteze filiale sau sa bage bani in marketing", a punctat liderul clienti nemultumiti.

Paraschiv a mai spus ca de exemplu, Volksbank propune acum clientilor sai un DAE de 5,5%, dar multi inca nu accepta aceasta varianta, cu toate ca admite ca este cea mai buna oferta de pe piata.

"Desi este o oferta foarte buna, noi credem ca in instanta se poate obtine mai mult si daca nu e instanta va fi o alta banca si tot vom reusi sa avem costuri mai mici", a subliniat Adrian Paraschiv.

"Problema noastra cu Volksbank este ca nu vrea sa renunte la comisionul de risc si acum incearca sa-l ascunda in marja. Nu suntem de acord cu asta", a punctat liderul clientilor nemultumiti.

El a adaugat ca datorita Caravanei clientilor nemultumiti, organizata la inceputul saptamanii, toate partidele au promis sprijin in favoarea clientilor nemultumiti la dezbaterile din Parlament.

Citeste si Afacerea sezonului: Cine prinde mai multe credite de refinantat de la concurenta