Ron Wayne are 76 de ani si traieste din pensie, pe care o cheltuieste cu incredere la jocurile mecanice din cazinouri.

Alaturi de Steve Jobs si Steve Wozniak, a creat primul calculator Apple. A desenat primul logo si a redactat primul manual de utilizare, precum si contractul de parteneriat al firmei.

Detinea 10% din companie, ceea ce azi ar valora cam 22 de miliarde de dolari. Wayne spune ca n-a avut incredere in toata afacerea, pentru ca Jobs era cam risipitor si lui Wozniak ii placea mai mult distractia decat munca. S-a temut pentru investitia lui, mai ales ca era singurul dintre cei trei asociati care avea bunuri ce puteau fi executate silit, asa ca a renuntat la actiuni in schimbul a 800 de dolari.

"Nu stau acum sa imi creez frustrari, sa ma gandesc cum ar fi fost daca pastram actiunile. Nu a mers afacerea, nu a mers. Am renuntat din motive care atunci mi se pareau foarte bune. Daca as sta acum sa ma gandesc la ce ar fi fost daca pastram actiunile, as ajunge la nebuni”, a spus cel mai neinspirat actionar al Apple Computers.

Dupa ce a renuntat la Apple Computers, Wayne a lucrat ca inginer la mai multe companii de software, a avut mai multe inventii, dar niciuna nu i-a adus vreo avere.