Astfel, indicele increderii in economie calculat lunar de CE pe baza unui sondaj a scazut in Romania de la 96,4 in iunie la 95,7 in iulie, dupa trei luni consecutive de evolutie pozitiva. Pe sectoare, indicii privind increderea in economie au inregistrat scaderi in industrie, retail si constructii.

Indicii privind increderea consumatorilor si increderea din sectorul serviciilor au afisat evolutii usor pozitive.

Datele au fost calculate in urma unui sondaj in randul consumatorilor si managerilor din industrie, servicii, retail si constructii.

La nivelul UE, indicele increderii in economie s-a imbunatatit cu 2,4 puncte, urcand la cota 95, potrivit Comisei Europene.
Increderea in economia zonei euro s-a imbunatatit in iulie pentru cea de-a treia luna consecutiv, indicele urcand de la 91,3 la 92,5, cel mai ridicat nivel din ultimele 15 luni, ceea ce sugereaza ca blocul monetar se apropie de iesirea din recesiunea prelungita, noteaza Bloomberg, preluata de Mediafax.

Economia zonei euro este in contractie de un an si jumatate, insa datele economice recente au indicat iesirea din recesiune in urmatoarea perioada, in principal datorita economiei germane.

Moneda euro s-a apreciat fata de dolar dupa publicarea datelor CE privind increderea in economie, urcand la 1,3271 dolari, cu 0,1% mai mult fata de referinta de la finalul sedintei de tranzactionare de luni.

Indicele Stoxx 600 al principalelor actiuni de pe bursele vest-europene afiseaza o variatie nesemnificativa fata de inchiderea de luni.