Lucrarile de modernizare vor fi finantate din fonduri nerambursabile de la Comisia Europeana, prin programul Fondul European de Dezvoltare Regionala, dar si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, noteaza Mediafax.

Proiectul vizeaza reabilitarea si modernizarea statiilor de cale ferata din Giurgiu, Alexandria, Slatina, Ramnicu-Valcea, Pitesti, Resita Sud, Sfantul Gheorghe, Targu Mures, Zalau, Bistrita, Piatra-Neamt, Botosani, Vaslui, Braila, Calarasi si Slobozia.

Alte patru proiecte avizate de Executiv sunt cele de modernizare a instalatiilor de centralizare electromecanica pe sectia de circulatie Ilia-Lugoj (81,7 milioane lei, pentru o durata de realizare a investitiei de 24 luni), Siculeni-Adjud (173 milioane lei pentru 36 luni) si a peste 100 de receri la nivel cu calea ferata (105,8 milioane lei pentru 34 luni).
Cat despre ultimul proiect, acesta consta in dezvoltarea unui sistem de detectare a cutiilor de osii supraincalzite si a franelor stranse (97,1 milioane lei), iar perioada de realizare va dura aproximativ 29 de luni.

Citeste si:

Boagiu inchide 1.000 de kilometri de cale ferata

Cum arata cea mai rapida linie de cale ferata din lume

O mie de CFR-isti vor fi dati afara la sfarsitul anului