Una dintre optiuni ar fi ca postul de director general sa fie preluat, interimar, de fostul CEO al eBay Meg Whitman.

Daca planul va fi pus in aplicare, Apotheker va pleca dupa ce a redus de trei ori estimarile referitoare la vanzari, de cand a devenit director general al HP, in noiembrie anul trecut, si a propus schimbari de strategie care i-au facut pe actionari sa se indoiasca de credibilitatea sa.

Actiunile HP au scazut cu 47% in mandatul lui Apotheker, iar "exasperarea investitorilor" fata de conducere este la cel mai ridicat nivel din peste un deceniu, a declarat Tony Sacconaghi, analist la Sanford C. Bernstein.

Mai mult, actiunile HP erau la ora 10:40 a.m. in scadere cu 21 de centi, la 22,26 dolari pe unitate, iar de la venirea la conducere a actualului director au pierdut circa jumatate din capitalizarea de piata.

El ar putea primi compensatii in valoare de 35 de milioane de dolari pentru cele 11 luni petrecute la carma HP.

De altfel, in iunie, cei de la Wall Street Journal au publicat un articol ironic la adresa directorului general executiv al HP, Leo Apotheker, care demonstreaza cum, in scurt timp, acesta a reusit sa puna la pamant un gigant IT. Practic, jurnalistii au facut un set de reguli pentru un proprietar imaginar al HP.

Citeste si

Top 5 cele mai valoroase start-up-uri din lume. Pe ce locuri se afla Facebook si Groupon

Fed avertizeaza: Economia SUA este vulnerabila la riscuri semnificative. Wall Street-ul si bursele europene, din nou in cadere libera