Pot participa toate persoanele fizice, inclusiv actualii clientii ai institutiei financiare, care au luat credite de consum sau de investitii imobiliare, atat in lei cat si in alte valute.

Conditia este ca cel putin unul din creditele care vor face obiectul refinantarii sa fi fost acordat cu cel putin trei ani in urma.

Care sunt avantajele acestei campanii?

Spre exemplu, daca ai un credit de refinantare garantat cu ipoteca, ti se prelungeste perioada de creditare pana la 35 de ani, fata de 30 de ani, cat era inainte.

In plus, ai 0% comision lunar de administrare a creditului pentru primul an. In cel de-al doilea an, vei plati un comision de 0,05%, respectiv 0,02%, insa doar daca primesti salariul intr-un cont al CEC Bank.  

Mai mult, nu platesti nici un comision pentru analiza de dosar si nici pentru rambursarea anticipata.

In ceea ce priveste perioada de gratie la rata creditului, ea este de maximum 12 luni.

Daca insa intentionezi sa-ti faci un credit in aceasta perioada, poti beneficia de o dobanda avantajoasa atat in primul an, cat si in urmatoarea perioada pentru care marja fixa aplicata dobanzii de referinta ROBOR 3M a fost redusa cu peste 20%.

Dobanzile practicate de CEC Bank pentru creditele sunt de 6,9% (dobanda fixa in primul an) si ROBOR 3M + 3% (incepand cu cel de-al doilea an).

Mai multe informatii despre campanie gasesti aici.

Dar nu numai CEC are oferte de refinantare care par din ce in ce mai atragatoare.

Spre exemplu, nici Millennium Bank nu percepe comision pentru analiza dosarului de credit, in vederea obtinerii unei refinantari. Oferta este valabila pana la sfarsitul lunii iunie si se aplica doar pentru creditele ipotecare contractate pentru refinantarea altor imprumuturi ipotecare.
 
Si Raiffeisen Bank vine cu o noua promotie pentru refinantari. A treia banca locala dupa active de pe piata romaneasca le subventioneaza taxele notariale clientilor care depun documentele de imprumut pana pe 10 mai.

Clientul suporta o taxa de publicitate imobiliara, de 0,1% din valoarea imobiliului plus 100 de lei si onorariul notarului. Acesta din urma poate varia, in functie de complexitatea fiecarei proceduri.

De aceasta promotie se pot bucura insa doar clientii care isi refinanteaza creditele de la alte banci, nu si celor care au imprumuturi la Raiffeisen Bank.

Dobanda pentru creditele luate in euro se calculeaza in functie de indicatorul Euribor la sase luni plus o marja de 6,5%. In ceea ce priveste creditele luate in lei, dobanda se stabileste in functie de Robor la sase luni plus o marja de 4,75 procente.
 

Si Alpha Bank vinde pana la sfarsitul lui aprilie, cu oferte de refinantare fara comision de analiza a dosarului. In plus, clientii care vor sa-si refinanteze imprumuturile, pot solicita si un card de credit, fara sa plateasca taxa de emitere.

Banca cu actionariat elen de pe piata romaneasca refinanteaza integral creditele si dobanda acumulata. In plus, clientii pot solicita o suma cu pana la 20 de procente mai mare fata de valoarea creditelor refinantate.