Société Générale va desfiinta 2.000 de locuri de munca la operatiunile de retail bancar din Rusia anul urmator si intentioneaza sa reduca numarul de angajati si in Romania, Cehia si Egipt, a spus Oudea, fara a oferi alte detalii.

Société Générale are o expunere de circa 900 de milioane de euro fata de Grecia si nu are plasamente "semnificative" in datorii ale Irlandei si Portugaliei, potrivit unui comunicat al grupului.

Actiunile bancii au scazut cu pana la 13% luni, iar valoarea de piata a ajuns la 12,4 miliarde de euro. De la inceputul anului, cotatia a pierdut circa 60% din valoare.

"Concedierile vor veni mai ales de la serviciile financiare si de administrare a activelor", a spus Oudea intr-o prezentare pentru investitori.

De cealalta parte, directorul general adjunct al BRD, Sorin Popa, a declarat, pentru Mediafax, ca BRD Groupe Societe Generale nu a operat disponibilizari si nu are vreun plan de reducere a personalului, optimizarea costurilor aferente fiind realizata doar pe baza plecarilor natural.

"De la inceputul anului am avut reducerile naturale si asta e tot. Noi nu am operat reduceri de personal si nu suntem intr-un proces de reducere a personalului. Urmarim o reducere a costurilor cu personalul, dar pe baza plecarilor naturale, nu printr-un plan de reducere a personalului", a spus Popa.

Agentia de evaluare financiara Moody's ar putea reduce in aceasta saptamana ratingurile bancilor franceze Société Générale, BNP Paribas si Credit Agricole, din cauza investitiilor in Grecia, au declarat doua surse apropiate situatiei.

Grupul francez controleaza in Romania banca BRD - Groupe Société Générale, BRD Sogelease, BRD Finance, BRD Pensii, BRD Corporate Finance, ALD Automotive, BRD Asset Management si BRD Asigurari de Viata. Société Générale detine si o participatie de 15% la ECS, companie de finantare pentru echipamente IT.

BRD-Groupe Societe Generale a avut in primul semestru venituri nete bancare de 1,6 miliarde lei, in scadere cu 8,6% fata de iunie 2010, si un profit net de 282 milioane lei, mai redus cu 23,3% comparativ cu castigul de 366,9 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut. Banca a obtinut cel mai mare profit din sistemul bancar atat in primul semestru, cat si pe intreg anul trecut.