Astfel, venitul minim garantat nu va mai fi acordat de catre primarii, ci de agentiile pentru prestatii sociale. Totodata, acesta va fi stabilit luand in calcul si activele mobile sau imobile detinute de solicitantii ajutorului social.

Pe lista subiectelor discutate de Guvern s-a aflat inclusiv scumpirea biletelor pentru calatoria cu trenul si metroul. Au fost cateva variante pentru scumpirea biletelor de calatori la CFR si la Metrorex.  Pentru transportul pe calea ferata se anunta scumpiri intre 8 si 9%.

Un mic calcul arata ca pentru un bilet standard la Accelarat la Clasa II-a, pe ruta Bucuresti-Timisoara, tariful va creste de la 65 de lei la 71 de lei, iar pe ruta Bucuresti – Constanta, de la 39 de lei, biletul ar putea sa coste undeva chiar peste 43 de lei.

La metrou, cresterea va fi ceva mai mare, intre 10 si 11%. Astfel, un abonament pe o luna va costa de la 25 la peste 27 de lei.

De ce este nevoie de aceste scumpiri? Pentru ca aceste doua companii, CFR Calatori si Metrorex, sunt printre cele 10 societati de stat controlate de stat care au contraperfomanta de a avea pierderi si care sunt monitorizate in cadrul acordului cu Fondul Monetar International.