Criteriile de acordare s-au schimbat, asa ca multi nu s-au mai incadrat. Noile cerinte ar fi trebuit sa ii taie de pe liste pe cei care n-au nevoie de sprijin din partea statului si totusi il primesc. In realitate, sufera insa si cei necajiti.

De pilda, Ordonanta de Urgenta spune ca cei care au depozite bancare de peste 3.000 de lei nu mai obtin ajutorul pentru incalzire. Stim cu totii insa ca mai toti batranii economisesc bani pentru inmormantare.

O alta hiba a legii, asa cum o numesc pana si autoritatile, este faptul ca nici romanii care au mai multe locuinte sau o masina de peste 1.600 de cmc nu mai sunt luati in calcul. Si totusi uitam ca exista oameni care poate ca au o casa din chirpici uitata undeva la tara.

In ceea ce piveste familiile cu pana in trei membri care au mai mult de doua hectare de teren arabil sau mai mult de un hectar de livezi, nici ele nu primesc subventiile cuprinse intre 10% si 80% din factura in functie de venit.

Legea aduce in discutie si cazul in care romanii au animale care le-ar putea aduce venituri in plus. Mai exact, daca aveti mai mult de trei bovine, cinci porcine, 20 de ovine sau 15 familii de albine sunteti exclus de pe lista.