Vasilescu a aratat ca cea mai buna "partida" a fost castigata de BCR, cu peste trei miliarde euro.

"In perioada 2004-2008 au intrat in Romania cam 20 miliarde euro in fiecare an. Sigur ca banii astia au venit pe multiple cai. Au venit bani pentru privatizare, care e un fenomen cu care ne-am batut noi in toti anii astia de tranzitie. Eu cred ca la aceasta ora putem sa discutam despre privatizare in felul urmator: miresele frumoase s-au maritat si unele n-au facut partide foarte bune. Dar au fost si unele care au facut partide foarte bune, cum a fost BCR, ma gandesc la o banca cand am luat peste trei miliarde de euro", a declarat Vasilescu vineri la conferinta Mediafax Talks about European Funds. 

El a aratat ca, din pacate, in multe cazuri de "maritis" nu s-au realizat partide foarte bune. 

"Daca ar fi inviat Ceausescu si ar fi vazut ca pentru dragul lui combinat de la Galati s-ar fi luat 300 milioane si pentru BCR trei miliarde, ar fi murit pentru a doua oara", a spus Vasilescu. 

El a mentionat ca, dupa perioada de boom, in care romanii plecati in strainatate trimiteau in perioada de varf, 2006-2007, cate 6-7 miliarde euro pe an, dintr-o data "a cazut ghilotina", iar fondurile care veneau de peste granite n-au mai intrat. 

"Romania n-a avut decat o sansa in acel moment, sa apeleze la imprumutatorii internationali. In conditiile in care eram tara membra a Uniunii Europene, nu mai puteam sa apelam la FMI direct ca inainte, de aceasta data relatia a fost via UE si contractul s-a facut cu trei institutii, Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala", a precizat Vasilescu.