OTP Bank Romania a semnat, la finele lunii iulie, un contract pentru achizitionarea actiunilor Millennium Bank Romania, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 39 milioane de euro.

Totodata, OTP Bank va restitui Millennium contravaloarea finantarii intragrup acordate de banca portugheza subsidiarei din Romania, de circa 150 milioane euro, pe care o va inlocui cu o finantare de aceeasi valoare de la banca-mama din Ungaria.

Banca preluata urmeaza sa fie integrata in structura OTP Bank, dupa finalizarea formalitatilor legale si obtinerea aprobarilor necesare, din partea Bancii Nationale a Romaniei, Bancii Nationale a Portugaliei, Comisiei Europene si Consiliului Concurentei.

Millennium Bank are un portofoliu de circa 80.000 de clienti si o retea de 56 de sucursale si 58 de ATM-uri. In urma tranzactiei, OTP va avea aproximativ 400.000 de clienti, aproape 150 de sucursale si peste 160 de ATM-uri.

Vanzarea subsidiarei din Romania a fost convenita de Millennium bcp in vara anului trecut cu reprezentantii Comisiei Europene, in cadrul unui program de restructurare si recapitalizare. Termenul limita pentru vanzare era iunie 2015.