"Incalcarea de catre proiectul de rectificare bugetara a regulilor fiscal bugetare submineaza grav credibilitatea acestora, mai ales in ceea ce priveste nerespectarea tintei de deficit bugetar", arata Consiliul, intr-o opinie formulata la 30 iulie, data la care Guvernul a decis prima rectificare bugetara a anului. 

Consiliul Fiscal mentioneaza ca a primit informatii de la Ministerul Finantelor cu privire la rectificare in seara zilei precedente, astfel ca nu a avut timp sa faca o analiza riguroasa pana la aprobarea proiectului de catre Executiv.

De cealalta parte, premierul Victor Ponta a declarat ca reprezentantii Consiliului Fiscal "au avut o mica eroare" la calculul veniturilor bugetare si ca gradul de realizare a incasarilor este de 60%.

"Cred ca cei de la Consiliul Fiscal au avut o mica eroare. (...) Mai discutati cu dansii o data, ca nu e grav sa gresesti, ci sa perseverezi", le-a spus Ponta membrilor cabinetului.

Prima rectificare bugetara din acest an, avizata de Guvern. Deficitul urca la 2,3% din PIB. Taieri de cheltuieli la Educatie, Agricultura si Munca, bani in plus la Senat, DNA si servicii secrete