Francezul nu se joaca si cere autoritatilor de la Bucuresti sa il sustina. In Romania, anual sunt confiscate sute de mii de falsuri, dar unele mai scapa.

Povestea cu miros de frauda a iesit la iveala acum patru luni, cand comisarilor Garzii Financiare din Sibiu au descoperit un container sosit din China. Cand l-au deschis, au gasit in cutii in loc de manechine, cum scria in acte, peste 40.000 de parfumuri. Circa jumatate dintre ele imitau insa sticlele casei Gaultier.

In prezent, avocatii angajati de Gaultier solicita despagubiri materiale si morale. Potrivit unor declaratii facute joi de comisarii Garzii Financiare pentru PRO TV, francezii ar fi cerut despagubiri de peste 350.000 de euro.

Ulterior, Nicolae Fumurescu, directorul Garzii Financiare Sibiu, a declarat, citat de Mediafax, ca Jean Paul Gaultier a decis sa se constituie parte civila in acest caz si solicita despagubiri de 760.000 de euro societatii sibiene, dintre care 360.000 - despagubiri materiale si 380.000 despagubiri morale.

"In plus, firma a cerut ca toate parfumurile sa fie distruse pe cheltuiala societati din Sibiu, Jean Paul Gaultier nefiind de acord ca parfumurile false sa fie scoase pe piata si nici donate", a mai spus Fumurescu.

Daca parfumurile contrafacute ar fi ajuns pe piata la preturile celor originale, comerciantii ar fi incasat cel putin 4 milioane de euro, mai spun autoritatile. Numai cele 19.008 de sticle de parfum marca Gaultier valoreaza peste doua milioane de euro.

Jean Paul Gaultier (acum in varsta de 57 de ani) a fost considerat copilul teribil al modei, iar printre clientele lui fidele se numara si vestita Madonna. El detine o adevarata industrie atat in domeniul vestimentar, cat si in cel al cosmeticelor. Cu alte cuvinte nu ar accepta sub nicio forma ca marfurile sau in acest caz parfumurile sub semnatura Gaultier sa fie contrafacute.

Numai ca, probabil nu stie ca, doar anul trecut, in Romania, au fost confiscate aproape 250.000 falsuri.

Vezi AICI si stirea Mediafax!