Elvetia a fost supusa in ultimii ani presiunilor din partea altor state pentru a renunta la legislatia referitoare la secretul bancar, care a fost folosita de cetatenii straini pentru a ascunde fonduri in conturi secrete, in scopul evitarii platii impozitelor.

In februarie, birourile Credit Suisse din Germania au fost perchezitionate, iar campania antievaziune a afectat si banca Julius Baer, care a platit o amenda de 50 de milioane de euro in acest an.

Un angajat cu functie executiva al Credit Suisse a acceptat plata unei amenzi de 250.000 de euro pentru inchiderea investigatiei, a anuntat luni procuratura din Duesseldorf. Amenda de 150 milioane de euro aplicata bancii va duce la inchiderea investigatiilor impotriva altor angajati.

Intelegerea a avut loc cu cateva zile inainte ca Germania si Elvetia sa semneze un acord privind impozitarea banilor depusi de cetateni germani in conturi secrete elvetiene, a declarat o sursa germana.

Termenii acordului au fost conveniti in august, dupa mai multe luni de negocieri referitoare la fonduri neimpozitate de 150 miliarde franci elvetieni. Elvetia a incheiat un acord asemanator cu Marea Britanie.

Credit Suisse este tinta unei investigatii oficiale in Statele Unite, privind evaziunea fiscala, iar actuali si fosti angajati ai bancii au fost pusi sub acuzare pentru ca au ajutat cetateni americani sa eludeze fiscul.

Credit Suisse, investigata pentru evaziune fiscala

Sapte bancheri au fost furati de Credit Suisse pentru "zeci de milioane de dolari". Goldman Sachs s-a suparat!