Royal Bank of Scotland, Deutsche Bank si BNP Paribas ar avea nevoie de cele mai multe fonduri, in total 47 de miliarde de dolari. Societe Generale si Barclays ar avea fiecare nevoie de cate 13 miliarde de euro.

Analistii Credit Suisse au derulat o simulare de teste de stres bazata pe modelul folosit de autoritatea europeana pentru sectorul bancar, dar luand in considerare rezultatele bancilor din primul semestru. Banca a folosit o rata minima de adecvare a capitalului de 9%, fata de nivelul de 5% utilizat in iulie de agentia europeana.

Liderii europeni dezbat modalitati de recapitalizare a bancilor cu probleme din regiune, in timp ce criza datoriilor suverane ameninta sa afecteze calitatea activelor acestora.

Opt din cele 90 de banci testate in iulie nu au trecut testele de stres, inregistrand un deficit insumat de capital de 2,5 miliarde de euro.

Interesant este faptul ca Dexia, banca franco-belgiana care a fost salvata in ultimul moment de liderii UE a trecut testele de stres, ia analistii spuneau ca institutia financiara „nu are nevoie de capital suplimentar”, potrvit The Guardian.

Citeste si

Franta vrea ca fondul de salvare a zonei euro sa fie transformat in banca