Fed New York, care supravegheaza diviziile din SUA ale multor banci europene, a organizat reuniuni cu reprezentanti ai acestora, au declarat surse apropiate discutiilor pentru cotidianul american.

Autoritatea pietelor financiare cere mai multe informatii privind capacitatea bancilor de a avea acces stabil la fonduri necesare pentru operatiunile zilnice din SUA, iar in unele cazuri cere schimbari in structura subsidiarelor.

Oficialii Fed "sunt foarte ingrijorati" de situatia ca banci europene sa se confrunte cu probleme de finantare in SUA, a spus un director de la o importanta banca europeana, care a participat la discutii.

Autoritatile de reglementare vor sa evite repetarea situatiei din timpul crizei financiare din 2008, cand sistemul financiar global a inceput sa se blocheze. De aceasta data, exista temeri ca problemele legate de datoriile suverane din Europa ar putea eventual afecta capacitatea bancilor europene de a finanta imprumuturi si de a respecta obligatiile subsidiarelor din SUA. Chiar daca exista anumite probleme incipiente, acestea nu se apropie de severitatea crizei anterioare, noteaza cotidianul american.

Unele din cele mai mari banci europene, inclusiv Societe Generale, Deutsche Bank si UniCredit, au operatiuni in SUA si depind de piete pentru a finanta aceste operatiuni.

Sase motive pentru care criza datoriilor din Europa abia incepe

Cele mai vulnerabile banci europene la criza