Grindeanu a precizat ca educatia financiar bancara a populatiei este un domeniu in care ”trebuie facut mai mult” pentru a putea folosi avantajele acesteia, dar si pentru a fi pregatiti pentru provocarile pe care tehnologia si inovatia le au si le-a spus reprezentantilor Asociatiei Romane a Bancilor ca ar trebui explicate mai bine instrumentele si avantajele oamenilor din zona rurala.

”Scoala trebuie intr-adevar sa creasca nivelul de alfabetizare financiara a romanilor, dar aici cred ca intervine si rolul dumneavoastra de a explica mai bine instrumentele si avantajele mai ales in zonele unde acoperirea bancara este redusa. Romania rurala este inca prea putin atractiva financiar pentru dumneavoastra si pot sa inteleg acest lucru, dar poate ca a venit timpul ca pe langa biserica, primarie, scoala si locul de socializare sa existe si macar un bancomat in fiecare sat sau comuna. Nu va cer sa faceti pionerat sau voluntariat, va cer sa va ganditi la potentialul urias al zonei rurale care aduna in acest moment jumatate din populatia Romaniei si, cred eu, si oportunitati nelimitate”, a explicat seful Executivului, citat de News.ro.

Premierul a reamintit si de atacurile cibernetice de amploare care au avut loc in aceasta luna la nivel mondial.

”Au produs socuri intregii lumi si au aratat ca trebuie sa ne pregatim mai bine si sa fim mai eficienti”, a mai spus Grindeanu.

Totodata, premierul a subliniat ca este oportuna propunerea ARB de a constitui un grup de lucru interministerial din care sa faca parte si reprezentantii comunitatii bancare si care sa pregateasca temeinic acest proces.

Nu este un proces usor dar trebuie sa-l facem si ma bucura interesul acordat de ARB. Ar fi pacat sa ratam aceasta oportunitate mai ales ca Romania traverseaza o perioada extrem de buna din punct de vedere economic”, a precizat Grindeanu.