Cel mai ridicat nivel atins vreodata de dolar in raport cu leul a fost in noiembrie 2003, cand am platit 3,47 lei pentru un dolar. Pe de alta parte, cel mai mic nivel a fost atins in aprilie 2008 cand dolarul a ajuns sa coste 2,23 lei.

De asemenea, euro s-a depreciat luni fata de dolar la cel mai scazut nivel din ultimii patru ani, in tranzactiile asiatice, din cauza temerilor investitorilor că problema datoriilor mai multor state europene ar putea afecta revenirea economiei din regiune, transmite AFP, citat de Mediafax.

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a declarat de curand ca acest lucru va afecta inflatia prin cresterea pretului carburantilor importati.

Moneda unica europeana era cotata la 1,2234 de dolari pe unitate, la ora 2:30 GMT, la Tokyo, cel mai redus nivel dupa aprilie 2006.

"Piata nu mai are încredere în euro", a afirmat Daisuke Karakama, analist la banca Mizuho. El mentioneaza ca euro se depreciza ca raspuns la orice stire care ar putea avea vreun efect negativ.
 Ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, a declarat ca euro nu este in pericol, subliniind, totodata, ca statele din zona euro vor apara aceasta moneda.