Romania are trei granite cu cea mai activa forma de crima organizata de la noi. Contrabanda cu tigari a ajuns sport national la frontierele cu Ucraina, Republica Moldova si Serbia, tari care alimenteaza constant piata neagra de la noi.

Exista in Romania localitati de granita unde contrabanda cu tigari se invata din copilarie si devine principala indeletnicire.

Micii contrabandisti sunt fugariti cu pistolul. Marii jucatori din filiere isi acopera urmele prin trafic de influenta.
Contrabanda si coruptia sunt la pachet, iar traficantii cumpara tacerea autoritatilor. In vami stiu cand au unda verde, pe o tura aranjata.

In frontierele romanesti, procurorii au descins anul trecut cu elicopterele si au ridicat zeci de persoane. Duminica vedeti si unde au ajuns procesele.

Vamesilor si polistilor acuzati de complicitate li se spune ca pot sta linistiti. In acest timp, specialistii din Europa de Vest atrag insa atentia ca tutunul adus din Ucraina e cultivat in zone radioactive. Se vinde bine si in Romania, in orice oras.

Ca sa nu fie prinsi, membrii retelelor de distributie vorbesc codat. Dovada e in zeci de dosare penale. Chiar si pionii mici din retele castiga frumos.

Duminica la "Romania, Te iubesc!" puteti vedea cum traficantii „trag in piept" autoritatile, iar staparea acestui fenomen de amploare ramane la stadiul de „fum in ochi".