Casa Vernescu din Calea Victoriei a fost construita in 1821 si este una dintre cladirile de referinta ale Bucurestiului. Gigi Becali a pus de mult ochii pe ea si a facut tot posibilul sa se apropie de actele de proprietate. A gasit o stranepoata a familiei Vernescu si a stimulat-o sa ii lase lui palatul.

Practic, latifundiarul din Pipera a platit un milion de euro pentru drepturile litigioase. Adica si-a asumat ca in schimbul sumei sa faca toate demersurile pe langa autoritati pentru a obtine jumatate din imobil.

Problema a intervenit abia in momentul in care cei din Ministerul Culturii i-ar fi explicat lui Becali, dar si celorlalti mostenitori, ca revendicarea nu poate fi onorata, intrucat casa Vernescu a fost vanduita legal statului acum 100 de ani si nu a fost nationalizata cum gresit si-au imaginat.

George Becali nu este la prima afacere paguboasa. Pana acum a cumparat numeroase proprietati revendicabile si spune el ca a investit zeci de milioane de euro. Nu si-a recuperat sumele investite, ba mai mult, in anumite cazuri a fost chiar victima unor escrocherii.