Sanatoriul de la Techirghiol este recunoscut peste hotare. In fiecare an zeci de turisti straini vin aici pentru namolul facator de minuni.

Alti 60.000 de estici sau occidentali s-au recuperat aici si ne-au lasat in jur de 250 de milioane euro, numai anul trecut. Vrem insa mai mult, spun sefii din turism, sanatate si educatie, care isi propun sa dubleze numarul de pacienti straini in urmatorii 4 ani.

Tocmai de aceea se pregateste un proiect de hotarare prin care zece statiuni balneo, printre care Baile Olanesti, Covasna, Baile Felix si Sovata, sa fie clasificate la nivel european.

Asta inseamna pentru inceput o investitie de 30 de milioane de euro. Prioritare sunt statiunile Herculane sau Borsec, unde nu s-a mai investit un leu de zeci de ani. Privatii au preferat sa cumpere hoteluri pe litoral sau la Felix, destinatie apreciata de nemti, austrieci si israelieni.

In afara celor care vin sa isi trateze reumatismul, multi ne cauta pentru stomatologi sau pentru doctorii esteticieni. La nivel global, turismul medical este cel mai dinamic sector de calatorii, cu o rata de crestere anuala estimata la 30%.