La sfarsitul anului 2007, Cristian Boureanu a luat doua credite de la aceeasi banca. Unul, impreuna cu sotia, de 414.000 de euro, iar celalalt, cu familia fratelui sau, de 660.000 de euro.

Boureanu s-a angajat sa plateasca lunar dobanda, de aproape zece procente, iar dupa 12 luni, sa restituie sumele imprumutate. Scadenta a fost amanata cu inca un an printr-un act aditional, iar astazi, la aproape doi ani si jumatate, banca il acuza pe Boureanu ca nu si-a onorat obligatiile.

Din aceasta cauza l-a dat pe mana executorului, dupa ce l-a informat in scris ca-i datoreaza peste un milion 700 de mii de euro, plus dobanzi, comisioane si penalitati.

Banca a cerut judecatoriei sectorului 1 incuviintarea executarii silite, iar temenul a fost stabilit in septembrie. Ca sa acopere paguba, banca se gandeste la terenurile cu care Boureanu a garantat imprumuturile. Cateva zeci de mii de metri patrati de teren intravilan amplasate in sectorul 1 si in sectorul 3.

In declaratia de avere, publicata acum doua saptamani, deputatul Cristian Boureanu a mentionat ca detine doua locuinte, una in Bucuresti si cealalta la New York, terenuri, bijuterii, cateva conturi, dar si 15 imprumuturi de aproape opt milioane de euro.