Slujbele luate in calcul pentru desfiintare sunt in domeniul cercetare si dezvoltare, iar masura vine in contextul lansarii unui parteneriat cu grupul american Microsoft.

Reducerile la departamentul de cercetare si dezvoltare ar urma sa fie anuntate spre sfarsitul lunii aprilie, pana la 6.000 de posturi fiind amenintate, a afirmat un reprezentant al sindicatului Pro, cea mai mare organizatie a angajatilor din sectorul privat din Finlanda. Numarul de posturi reprezinta aproape 40% din personalul din cercetare si dezvoltare al Nokia.

Reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze cifrele.

Grupul este prezent si in Romania, cu o fabrica de telefoane mobile la Jucu, in apropiere de Cluj-Napoca.

Doua noi telefoane Nokia

Nokia a prezentat, marti, doua noi modele de smartphone si o versiune imbunatatita a programului de operare Symbian, care are pictograme noi, un browser mai rapid si o versiune noua a hartilor Ovi. In plus, sistemul Symbian Anna, va putea fi descarcat si pe modelele mai vechi de smartphone-uri.

Nokia E6 este un terminal destinat clientilor de business si va costa aproximativ 340 de euro, pret fara abonament, iar Nokia X7, un terminal creat pentru divertisment si cei care sunt pasionati de jocurile mobile, va costa 380 de euro.