"Daca bugetul cheltuielilor publice va ajunge la 15% din PIB, asa cum a propus Traian Basescu, vor ramane functionale doar serviciile de utilitate publica, respectiv politie, justitie si armata, restul fiind privatizate, ceea ce este inacceptabil si contrar modelului UE", a spus Bogdan Hossu.

Liderul "Cartel Alfa" a explicat ca daca se vorbeste despre reducerea fondului anual de salarii cu 25%, asta inseamna de fapt o diminuare cu 35% a fondului de salarii din cele sapte luni care au mai ramas din acest an sau in medie cu disponibilizarea a 35% dintre bugetari, adica din 1.300.000 de angajati din sectorul public, mai mult de 250.000 de oameni care isi vor pierde slujba.

Bogdan Hossu a mai spus ca este putin probabil sa plece cei cu salarii mari, in conditiile in care Guvernul nu a demonstrat in aceste doua saptamani o restructurare efectiva, respectiv limitarea la doi secretari de stat la fiecare minister.

Liderul "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, luni, ca din cei 250.000 de bugetari care ar trebui disponibilizati in opinia FMI, doar 100.000, care constituie clientela politica, trebuie dati afara, restul fiind indispensabili in domeniul protectiei copilului si al administrari fondurilor europene.

Marica a declarat pentru MEDIAFAX ca in ultimii ani au fost angajati aproximativ 100.000 de bugetari in zona administrarii fondurilor europene, din toate sectoarele bugetare - administratie, educatie, sanatate -, iar alti 50.000 au fost incadrati in domeniul protectiei copiilor.