La audierile din Senat, prim-vicepresedintele ASF, care conduce Autoritatea dupa ce seful sau a fost arestat, a propus scaderea cu o treime a salariilor din institutie.

"Am si vorbit cu colegi de-ai mei, dar aceasta este pur si simplu o optiune personala si voi respecta ceea ce spun aici, cu 30 la suta", a spus Daianu.

Fara sa stea pe ganduri, parlamentarii au fost de acord. Asta desi fostul sef, Dan Radu Rusanu propunea in urma cu doua saptamani scaderea la jumatate a salariilor.

Dupa negocierea salariala de astazi din Parlament, Daniel Daianu va castiga in loc de 12.800 de euro pe luna, 8.960 de euro. Dar ar fi putut incasa 6.400 de euro daca s-ar fi aplicat injumatatirea promisa a lefurilor.

Parlamentarii au hotarat ca le vor cere tuturor angajatilor ASF sa returneze primele incasate anul trecut. Doar de la conducerea institutiei se strang peste 100.000 de euro. Banii nu vor veni insa toti odata, ci in rate.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este in mijlocul mai multor scandaluri de la inceputul anului. In luna noiembrie si decembrie presedintele si vicepresedintele ASF au incasat venituri de 72 mii si respectiv 68 de mii de euro. Nici vicepresedintii nu au fost mai prejos: in aceleasi doua luni au incasat aproape 50 de mii de euro.