O femeie care si-a inmormantat tatal acum o luna a inceput sa fie sunata insistent de institutia financiara de la care tatal luase un imprumut, desi anuntase decesul. Din fericire pentru ea, contractul avea o polita de asigurare, care o va salva. 

"Contractul este clar si in baza contractului de asigurare pentru acel contract de credit, banca ar trebui sa se indrepte impotriva asiguratorului si nu impotriva mostenitorului persoanei care a decedat si care contractase imprumutul respectiv", a declarat avocatul Cristian Bacanu.

In cele din urma, institutia financiara a recunoscut ca angajatii sai au facut exces de zel si ca asigurarea va acoperi tot creditul asa cum e normal.

Asa ca in momentul semnarii creditului e bine sa incheiati si o asigurare spun specialistii. Daca nu, sunt polite care acopera multe rsicuri.

Cine are de exemplu un credit de 35.000 de lei poate plati o asigurare de 10 lei pe luna. In caz de deces sau invalididate firma de asigurari va plati creditul, fara sa aiba pretentii la bunul cumparat cu banii imprumutati.