De ce s-au anulat in Romania LICITATII de 2,72 de MILIARDE DE EURO intr-un singur an

In Romania, institutiile statului despre care s-a dovedit ca au incercat sa deruleze licitatii ilegale, in care nu s-a respectat legea, se apara spunand ca nu au gresit cu nimic, "problema adevarata" fiind, in opinia acestora, legea, care este interpretabila, scrie Gandul.
Indiferent ca a fost vorba despre anularea unei licitatii de 100 sau de 25 de milioane de euro, conducerea institutiilor respective nu a acordat aproape niciun fel de sanctiuni administrative.
Institutiile statului, fie ca este vorba despre primarii, compania de drumuri nationale sau de firme de utilitati care apartin primariilor, gresesc licitatii de sute de milioane de euro fara insa ca vreun angajat sa fie sever sanctionat.
Anul trecut, in Romania au fost anulate de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) 603 licitatii si alte proceduri de atribuire a contractelor in valoare totala de 2,72 miliarde de euro.
Anularea unei licitatii, in urma contestatiilor depuse, are loc doar atunci cand institutiile abilitate ajung la concluzia ca autoritatea contractanta nu a respectat legea in ceea ce priveste cheltuirea banului public.
Pe acelasi subiect:
Prima pagina pe scurt:
Ministrul Mediului spune că nu se va introduce nicio formă de taxă auto anul acesta: Cu siguranţă nu se va mai introduce vreodată taxa în forma în care a existat
Malta și România au avut cel mai mare deficit bugetar din UE în T3, pe fondul unui deficit istoric în blocul comunitar
Companiile pot oferi angajaților care lucrează de acasă bani pentru utilități și achiziția de echipamente de birou. PwC: Două treimi din angajatori spun că vor aplica această facilitate fiscală

Comentarii (0)