Instanta l-a intrebat pe Emil Boc daca recunoaste ca l-a acuzat pe Vintu ca urmareste sa impiedice justitia sa ajunga la el.

"Declaratia a fost facuta atunci cand a fost readusa in discutie tema suspendarii presedintelui care genereaza ingrijorare din perspectiva economica si teama investittorilor. Este o declaratie politica si este o judecata de valoare. Este de notorietate ca Sorin Ovidiu Vintu a sustinut suspendarea presedintelui", a raspuns primul ministru.

Dosarul in care Emil Boc a fost chemat in judecata de Sorin Ovidiu Vintu a fost inregistrat in 15 octombrie 2010. In 2011, toate cele trei termene de judecata au fost amanate.

In acest dosar, Vintu ii cere lui Emil Boc daune de un milion de euro pentru acuzatiile aduse cu privire la cazul FNI si de o eventuala implicare intr-o lovitura de stat.

Tot in 15 octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vintu a actionat-o in instanta si pe Elena Udrea, tot intr-un dosar care are ca obiect raspunderea civila delictuala, daunele solicitate fiind tot de un milion de euro. In 2011, toate cele trei termene de judecata au fost amanate, dezbaterile urmand sa fie reluate in 28 noiembrie.

Sorin Ovidiu Vintu l-a dat in judecata si pe Traian Basescu, actiunea fiind inregistrata la Tribunalul Bucuresti in august 2009. La termenul anterior, din 18 noiembruie, instanta a stabilit amanarea cauzei pana la 17 februarie 2012. Si in acest dosar, cuantumul daunelor solicitate este de un milion de euro.