E lesne de inteles ca Jose Manuel Barroso incearca sa faca presiuni asupra liderilor care se vor intalni pentru a stabili detaliile unui al doilea pachet de ajutor pentru Grecia.

De fapt, declaratia a vizat-o in mod special pe Angela Merkel, care nu mai pare dispusa sa dea bani pentru salvarea altor state.

UE, la mana unui singur stat. Ce tara poate salva zona euro

Insa Grecia trebuie ajutata sa evite falimentul, pentru a inlatura riscul unei contagiuni a crizei datoriilor. Tocmai de aceea este de asteptat ca rezultatele summitului de maine sa aiba reverberatii imediate si profunde asupra pietelor financiare.

Jens Weidmann, presedintele Bundesbank, este de parere sarcina Angelei Merkel este mult mai grea decat celelalte state ar putea crede, potrivit ziarului Bild Zeitung. „Nimic nu va distruge stimulentele unei politici bugetare solide mai rapide si mai definitive decat raspunderea solidara pentru datoriile nationale. Contribuabilii europeni, in special nemtii, vor trebui sa raspunda pentru uriasa datorie (340 de miliarde de dolari) a Greciei. Asta ar fi un prim pas spre o uniune de transfer", a declarat el.

Citeste si:

Dupa 30 de ani, ONU declara foametea in doua regiuni din lume. Cat mai creste pretul alimentelor

"Profetul" Soros intentioneaza sa cumpere o tara. Ce stat il intereseaza pe economist si de ce