"Mediul politic local este influentat semnificativ de presedinte, care este devotat ferm cooperarii cu FMI si Comisia Europeana, care, alaturi de continuitatea procesului de consolidare fiscala, sunt cei mai importanti factori pentru piete. In trecut au mai fost remanieri in guvern, dar a existat continuitate. Daca nu vor aparea presiuni semnificative pe leu, nu vedem motive pentru cresterea randamentelor (dobanzile obligatiunilor de stat - n.r.)", a spus Kotian, citat de Mediafax.

El considera ca instalarea unui guvern de tehnocrati la Bucuresti ar presupune un sprijin mai larg in Parlament si ar reduce tensiunile politice, insa pentru piete este mai importanta continuitatea politicilor dupa alegerile din toamna.

Kotian anticipeaza ca Ministerul Finantelor Publice va incerca din nou in acest an sa atraga bani de pe piata americana prin titluri cu maturitatea pe termen lung.

El considera ca pretul la care se imprumuta in prezent Romania este favorabil si ar trebui sa ramana constant la urmatoarea emisiune pe piata SUA, sau chiar sa scada, daca nu va avea loc un incident global pe pietele financiare.

Romania a atras 1,5 miliarde dolari din vanzarea de obligatiuni pe 10 ani la un randament de 6,875% pe piata din SUA.

Premierul Emil Boc si-a anuntat demisia. Presedintele l-a numit intermiar pe ministrul Justitiei, Catalin Predoiu VIDEO

Emil Boc intra in randul prim-ministrilor europeni rapusi de criza. Masurile “corecte si necesare” care au sapat la temelia scaunului de premier