Potrivit Mediafax, demnitarul cercetat in dosar este deputatul UNPR Mihail Boldea, fost membru PDL pana in octombrie 2011.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat in Parlament, un avocat din cadrul Baroului Galati si un fost arbitru al Curtii de Arbitraj Galati, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, se arata intr-un comunicat de vineri al DIICOT.

Potrivit procurorilor, membrii gruparii identificau terenuri si imobile situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

"In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals", a precizat sursa citata.

Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste un milion de euro, prin raportare la un numar de noua imobile, potrivit procurorilor DIICOT.

In sarcina unora dintre membrii gruparii se mai retine ca au incercat sa obtina suma de aproximativ cinci milioane de lei prin inducere in eroare si folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestari servicii falsificat si a unui bilet la ordin completat in fals.

Mihail Bodea are o casa, patru apartamente, doua terenuri si a donat trei apartamente

Deputatul Mihail Bodea are, potrivit declaratiei sale de avere, o casa, patru apartamente si doua terenuri, iar in 2011 i-a donat lui George Stefan Boldea trei apartamente si a acordat imprumuturi in valoare de 270.000 de euro.

Astfel, Mihail Bodea are un teren intravilan in Galati, in suprafata de 550 mp, cumparat in 2008 si un alt teren agricol in comuna Sindreni.

De asemenea, Boldea detine o casa de locuit in suprafata de 140 mp, cumparata in 2008 si patru apartamente, achizitionate intre 2005 si 2010, dintre care trei sunt in suprafata de 50 de mp si unul de 77 mp.

Mihail Boldea a notat in declaratia de avere ca i-a donat lui George Stefan Boldea trei apartamente, unul in 13 aprilie 2011 si celelalte doua in 15 aprilie 2011.

Deputatul are doua depozite bancare din 2006, de 110.000 de lei si de 60.000 de lei si a acordat trei imprumuturi, de 70.000 de euro, 25.000 de euro si 175.000 de euro.

Deputatul a mai notat in declaratia de avere doua ceasuri de mana si un tablou in valoare totala de 23.000 de euro.

Din indemnizatia de deputat, Mihail Boldea a incasat in anul fiscal anterior 52.054 lei, iar ca asistent la universitatile Danubius si Dunarea de Jos, 13.812 lei si, respectiv, 284 de lei. Boldea a mai incasat din inchirierea unor apartamente 15.300 de lei.

Mihail Boldea a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr.18 Galati, colegiul uninominal nr.9.

El a fost in PDL pana in septembrie 2011, cand a demisionat din partid, ulterior inscriindu-se in UNPR. In perioada 2004-2005 a fost presedintele organizatiei de tineret PD, intre 2005 si 2007 a fost vicepresedinte al organizatiei municipale PD, iar intre 2005 si 2007 a fost purtator de cuvant al organizatiei judetene a PD Galati.