Din depozitul Parlamentului, domnul deputat si-a urcat in birou, doua piese stil Regency, de secol XIX, pe care sa isi sprijine coatele. Fara sa stie de ce, marturiseste ca n-ar putea lucra intr-o sala moderna, asa cum sunt majoritatea spatiilor din Palatul Parlamentului. El se simte in largul lui printre grifoni inaripati, capete de leu, picioare de animal, zei romani, sculptati in lemn greu pe care daca ar putea i-ar duce si acasa.

 Muzeograful Parlamentului ar fi vrut sa-i transmita ca sunt piese de patrimoniu si ca nu sunt singurele.

"Imi plac astea mai mult decat alealalte...Nu-mi dau seama. E o chestie care vine din interior", povesteste Petru Gabriel Vlase, deputat PSD.

Unii stiu ca tot in Casa Poporului ar fi si fostul birou al lui Mihail Sadoveanu de pe vremea in care prezida Marea Adunare Nationala.

Altii isi cheama prietenii sa isi faca poze linga masa Elenei Ceausescu.

"Bine ca nu si-a facut chipul aici ca asa nu stiu cine mai statea", comenteaza Alin Popoviciu, deputat PD-L.

Chiar daca expertii spun ca un astfel de mobilier nu are nici stil si nici valoare si in plus poate fi mutat doar cu macaraua ...unora le place.

Ca sa-si impresioneze oaspetii, deputatiii au pus cele mai sofisticate piesele in saloanele de primire, asa cum face tot omul la el in sufragerie. De pilda, o garnitura de salon stil Ludovic al XV-lea costa pe piata de arta spre 30.000 de euro, iar masa cu scaune tapitate cu piele de Cordoba ar ajunge undeva pe la 7.000 de euro. Mandria locului raman insa trei tablouri semnate Grigorescu.

Niciun administrator al Parlamentului nu poate sa spuna fara sa respire cat costa de fapt toate dulapurile, mesele, panzele, covoarele sau tapiseriile puse laolalta cu niste birouri din pal si spoturi.

Insa, potrivit expertilor, valoarea bunurilor folosite de senatori si deputati trece de cateva sute de mii de euro.