"Vrem sa implementam un dialog informatic cu contribuabilii. De la 1 ianuarie 2017, nu vom mai primi pe format hartie nicio declaratie care se poate depune online. Am constatat ca exista o oarecare rezistenta a profesionistilor in a le depune online. Spre exemplu, Declaratia 112, privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, in anumite zone din tara se depune inca pe hartie in proportie de 40%", a explicat Doros, citat de Agerpres.

Presedintele ANAF a precizat ca, in luna iulie, a fost derulat un exercitiu in Bucuresti pentru a forta contribuabilii sa depuna declaratiile online. "In iulie am facut un exercitiu la Bucuresti si nu le-am mai primit pe hartie. Rezultatul a fost ca nu au mai fost depuse", a subliniat Doros.

Acesta a precizat ca masura vizeaza 6 -7 declaratii pentru care ANAF incepe comunicarea catre contribuabili, inclusiv la ghiseu, cu privire la depunerea online a respectivelor documente.

Potrivit lui Doros, costurile acestei proceduri sunt foarte reduse (cu certificatul digital) si ar putea fi chiar zero. "Ne-am gandit sa finantam noi acest cost pentru un anumit tip de contribuabili", a mai spus Doros.